sâmbătă, 28 septembrie 2013





RODONITUL

CARACTERISTICI. Rodonitul echilibreaza emotional, sustinand dragostea si incurajand fraternitatea. Prezinta  cele doua aspecte ale problemei. Stimuleaza, purifica si activeaza inima si chakra inimii. Ancoreaza energia, echilibreaza energiile yin si yang, ajuta individul sa ajunga la cel mai ridicat potential al sau.


Piatra utila pentru “primul ajutor”, Rodonitul trateaza socul emotional si panica, conferind sufletului o energie pozitiva in timpul acestui process. Foarte benefica in cazurile de autodistrugere emotionala, de codependenta si abuz. Elimina ranile si cicatricele emotionale din trecut – oricare ar fi – si aduce la suprafata pentru trasnmutare emotiile dureroase, precum resentimentele si mania. Aceasta piatra rezoneaza puternic cu iertarea, sustinand reconcilierea dupa o durere sau un abuz indelungat. Poate fi folosit in vindecarea vietilor anterioare, in legatura cu tradarea si abandonul. Datorita capacitatii sale de a promova iubirea altruista de sine si iertarea, ajuta la recunoasterea propriilor defecte fara a-i acuza pe altii de propriile greseli.
Rodonitul respinge insultele si previne represaliile, admitand ca razbunarea este autodistrugatoare si indemnand la calm in situatii periculoase si stresante. Echilibreaza si integreaza energiile fizice si mentale crescand increderea si eliminand confuzia.



EFECTE TAMADUITOARE. Ingrijeste ranile, intepaturile de insect, estompeaza cicatricele. Benefic pentru dezvoltarea scheletului, pentru organele auditive, regland cu precizie vibratiile sonore. Stimuleaza fertilitatea. Trateaza emfizemul, inflamatiile articulare si artrita, bolile autoimmune, ulcerul gastric si scleroza in placi. Ca elixir, este un bun remediu pentru socuri si trauma.



Judy Hall –Totul despre Cristale
 

vineri, 27 septembrie 2013




CALCITUL

CARACTERISTICI. Amplificator puternic si purificator energetic. Un fragment de Calcit plasat intr-o incapere indeparteaza energiile negative si intensifica energia personala. Elimina energia stagnanta in corp. Culorile sale diverse purifica, de asemenea, corpul fizic si pe cel subtil. Cristal activ, Calcitul accelereaza dezvoltarea si cresterea.







In plan psihologic, Calcitul leaga emotiile de intelect, generand inteligenta emotionala. El are un efect pozitiv, mai ales cand speranta sau motivatia au disparut. Combate lenevia, va face mai energici pe toate planurile.
In plan mental, Calcitul calmeaza spiritul, promoveaza discernamantul si analiza, stimuleaza intuitia, imbunatateste memoria. Permite stabilirea informatiilor importante si retinerea lor. Confera capacitatea de a transpune intentiile in practica. Piatra utila pentru studiu.
Calmeaza stresul emotional, inlocuindu-l cu serenitatea. Piatra stabilizanta, creste increderea in sine si capacitatea de a invinge obstacolele. In plan subtil, un aranjament de calcit de culori potrivite purifica, echilibreaza si incarca cu energie toate chakrele.




EFECTE TAMADUITOARE. Purifica organele excretoare, favorizeaza absorbtia calciului in oase inlaturand calcificarea si fortificand scheletul si articulatiile. Amelioreaza afectiunile intestinale si ale pielii, stimuleaza coagularea sangelui si vindecarea tesuturilor. Intareste sistemul imunitar si cresterea la copii. Calcitul actionezeaza rapid ca elixir si poate di aplicat pe piele, ulceratii, negi si rani care supureaza.
Judy Hall –Totul despre Cristale

joi, 26 septembrie 2013

Nefericirea este pretutindenea, dar si fericirea de asemenea. Voltaire




CARACTERISTICI. Piatra protectoare, odinioara purtata ca talisman impotriva blestemelor. Indica utilizarea corecta a puterii si pune in valoare integritatea. Ajuta in atingerea obiectivelor, relevand resursele interioare si favorizand claritatea intentiei. Plasat pe chakra buricului, Ochiul-de-Tigru este excelent pentru visatori sau persoanele neangajate. Inradacineaza si faciliteaza manifestarea vointei. Ochiul-de-Tigru ancoreaza schimbarea in corpul fizic.Permite recunoasterea propriilor nevoi, dar si pe cele ale altora. Va ajuta sa faceti distinctia intre dorinte si nevoile reale.







In plan mental, Ochiul-de-Tigru integreaza emisferele cerebrale si mareste perceptia practica. Ajuta la strangerea informatiilor dispersate pentru a forma un tot coerent. Util in rezolvarea dilemelor si conflictelor interioare, in special a celor provocate de mandrie si incapatanare. Benefic pentru vindecarea raului mental si a tulburarilor de personalitate.
In plan psihologic, Ochiul-de-Tigru vindeca problemele legate de constiinta propriei valori, autocritica si creativitatea blocata. Favorizeaza recunoasterea talentelor si a facultatilor individului, dar si a defectelor care trebuie combatute. Sustine schimbarile personalitatii dependente.Echilibreaza yin si yang si incarca cu energie corpul emotional. Atenueaza depresia si imbunatateste starea de spirit.



EFECTE TAMADUITOARE.  Trateaza ochii si imbunatateste vederea nocturna, vindeca afectiunile gatului si ale organelor genitale, inlatura constrangerile. Util in vindecarea fracturilor.
CULORI SPECIFICE. In afara caracteristicilor generice, diferitele culori ale Ochiului-de-Tigru au proprietati particulare:


Ochiul-de-Tigru albastru este calmant si indeparteaza stresul. Ajuta persoanele hiperanxioase, labile si pe cele care sufera de fobii. Incetineste metabolismul, linisteste comportamentul sexual superactiv si alunga frustrarile sexuale.
Ochiul-de-Tigru auriu focalizeaza atentia asupra detaliilor, negand complezenta. Favorizeaza actiunea motivata in dauna celei determinate de emotie. Excelent insotitor pentru teste si intalniri importante.
Ochiul-de-Tigru rosu este o piatra stimulanta care invinge apatia si ofera o motivatie. Accelereaza metabolismul lent si mareste libidoul.


Judy Hall –Totul despre Cristale