luni, 28 octombrie 2013

OPALUL
CARACTERISTICI. Piatra delicata, dotata cu o vibratie subtila. Absorbant si reflectant, Opalul intelege gandurile si sentimentele, le amplifica si le retrimite la sursa. Piatra karmica, invata ca ceea ce respingem se va intoarce.
In plan psihologic, amplifica caracteristicile si le scoate la suprafata in vederea transformarii. Intarind constiinta propriei valori a individului, favorizeaza intelegerea deplina a potentialului sau.
In plan mental, confera claritate si spontenaitate. Incurajeaza interesul pentru arte.
Din punct de vedere emotional, Opalul a fost mereu asociat iubirii, pasiunii, dorintei, erotismului. Este o piatra a seductiei care intensifica starile emotionale si elimina inhibitiile. Actioneaza ca stabilizator emotional.
O bijuterie de Opal confera loialitate, fidelitate si spontaneitate.
Cunoscut pentru refacerea campului energetic terestru, ameliorarea starilor de epuizare, reincarcarea cu energie si stabilizarea unei retele.


EFECTE TAMADUITOARE. Intareste dorinta de a trai. Trateaza boala Parkinson, infectiile, reduce febra. Imbunatateste memoria. Purifica sangele si rinichii, regleaza nivelul de insulina, usureaza nasterea si amelioreaza simptomele sindromului premenstrual. Benefic pentru ochi, mai ales ca elixir.
TIPURI SI CULORI SPECIFICE:Opalul negru, brun, gri rezoneaza cu chakra sacrala si organele reproducatoare. Util indeosebi pentru a indeparta tensiunea sexuala provocata de o emotie, precum si pentru a trata si integra noile emotii eliberate.
Opalul albastru este un calmant emotional care realiniaza cu obiectivul spiritual. Rezoneaza cu chakra inimii si dezvolta comunicarea, mai ales pe cea blocata de lipsa de incredere.Opalul – cireasa ajuta la purificarea si activarea chakrelor radacinia si sacrala. Induce un sentiment de centrare.  Salutar pentru vindecarea durerilor de cap provocate de blocaje si inchiderea celui de-al treilea ochi. Favorizeaza regenerarea tesuturilor. Trateaza problemele sangelui, tensiunea musculara, bolile coloanei si amelioreaza simptomele menopauzei.Crisopalul (albastru –verde) inspira noi impresii si incurajeaza deschiderea catre altii. Va ajuta sa vedeti lumea cu alti ochi. Imbunatateste starea de spirit, micsoreaza incarcatura emotionala si elibereaza sentimentele, adesea prin lacrimi. Detoxifica si regenereaza ficatul, inlatura senzatia de sufocare.Opalul-de-foc (rosu-portocaliu) fortifica puterea personala, intetind focul interior s protejeaza de pericol. Simbol al sperantei, benefic in afaceri, intensifica energia, faciliteaza schimbarea si progresul. Inlatura tulburarile emotionale provocate de nedreptati si rele tratamente. Cunoscut pentru intensificarea gandurilor si sentimentelor, redirectionandu-le. Alunga tristetea profunda, chiar si pe cea provenita din alta viata. Benefic pentru desprinderea de trecut, desi actiunea sa risca sa fie exploziva atunci cand emotiile refulate sunt eliberate brusc.
Opalul-de-foc rezoneaza cu abdomenul, regiunea lombara. Trateaza intestinele si rinichii, echilibreaza secretia landelor suprarenale, previne epuizarea, stimuleaza organele sexuale. Excelent pentru reincarcare cu energie si inclazire.

Opalul verde, purificator si intineritor, favorizeaza restabilirea emotionala si consolideaza relatiile. Datorita capacitatii sale de a filtra informatia si de a reorienta gandirea, confera sens si perspective spirituala vietii cotidiene. Fortifica sistemul imunitar, vindeca raceala si gripa.
Hialitul (opalul hidrofan, axinit) permite prezicerea viitorului. Profunzimile sale fluide stimuleaza conexiunea cu domeniile spirituale. Stabilizeaza starea de spirit, conecteaza chakra radacina cu chakra coroana, intensificand meditatia. Ajuta la tranzitia extracorporala. Invata ca fizicul uman este vehiculul temporar al sufletului.


Judy Hall –Totul despre Cristale
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu