sâmbătă, 21 septembrie 2013

CARNEOL (CORNALINA)

CARACTERISTICI. Ancoreaza in realitatea prezenta. Piatra stabilizanta posedand o energie mare, excelenta pentru a restaura vitalitatea si motivatia, pentru a stimula creativitatea, pentru obiectivele spectaculoase. Cornalina are capacitatea de a purifica alte cristale.
In plan psihologic, permite acceptarea ciclului vietii si inlatura frica de moarte. In Antichitate, era utilizata pentru a proteja mortii in timpul calatoriei catre lumea cealalta. Da curaj, favorizeaza alegerile pozitive, alunga apatia si motiveaza pentru reusita in toate domeniile. Confera putere pentru a lupta impotriva abuzurilor de orice fel. Furnizeza incredere in sine si in perceptiile proprii. Merge la sursa functionarii fiecarui individ si invinge conditionarea negativa.
In plan mental, imbunatateste capacitatile analitice si clarifica perceptia. Indeparteaza gandurile care tulbura meditatia si apropie visatorii de realitatea cotidiana. Mareste concentrarea si alunga letargia.
In plan emotional, protejeaza bine de invidia, furia si resentimentele dvs. sau ale celor din jur. calmeaza furia, si suprima negativitatea emotionala, inlocuindu-le cu dragoste de viata.




EFECTE TAMADUITOARE. Incarcata de forta vitala, cornalina stimuleaza metabolismul, activeaza chakra radacina, influenteaza organele reproducatoare feminine, mareste fertilitatea, invinge frigiditatea si impotenta, reduce durerile de spate, vindeca reumatismul, artrita, nevralgia si depresia, mai ales la persoanele in varsta.
Regleaza fluidele corporale si rinichi, accelereaza vindecarea oaselor si a ligamentelor, opreste hemoragiile. Amelioreaza absorbtia vitaminelor si a mineralelor si asigura o buna vascularizare a organelor si tesuturilor.

POZITIONARE. Purtati-o ca pandantiv sau catarama la curea sau pe piele, acolo unde este nevoie. Apoape de usa de la intrare, protejeaza casa si aduce bogatie.
CULORI SPECIFICE. In afara caracteristicilor generice, cornalina in culorile urmatoare are proprietati aditionale:
 
Cornalina roz. Imbunatateste relatia parinte-copil. Ajuta la restabilirea increderii si dragostei dupa abuzuri sau manipulari.

Cornalina rosie. Incalzeste si energizeaza. Utila indeosebi pentru combaterea apatiei si revigorarea mintii si a corpului.
 


Judy Hall –Totul despre Cristale

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu