vineri, 13 septembrie 2013

CITRIN

CITRINUL
Caracteristici. Puternic curatitor si regenerator. Dotat cu o putere solara, este o piatra extrem de benefica, calda, energizanta si puternic creativa. Face parte din cristalele care nu au niciodata nevoie sa fie curatate, deoarece ele absorb, transforma, inlatura si ancoreaza energia negativa, protejand astfel mediul inconjurator. Citrinul incarca cu energie toate planurile vietii. Protector auric, el este de fapt un sistem de alarma, care permite luarea de masuri pentru protectie. Purifica chakrele, mai ales pe cele ale plexuri solar si buricului. Activeaza chakra coroana si dezvolta intuitia. Citrinul purifica si echilibreaza corpurile subtile, armonizandu-le cu cel fizic.
Citrinul este una din pietrele abundentei. Dinamic, va invata cum sa atrageti bogatia, prosperitatea, reusita, toate lucrurile bune, si cum sa se manifeste. Piatra de bucurie si generoasa, va indeamna sa impartiti ce aveti cu ceilalti si va ajuta sa va pastrati averea. Confera bucurie tuturor celor care il tin in mana. Melancolia si negativitatea nu au loc in jurul citrinului. Rezolva neintelegerile familiale sau colective.
 In plan psihologic, mareste respectul si increderea in sine, combate tendintele distructive, intareste individualitatea, imbunatateste motivatia, stimueaza creativitatea si favorizeaza exprimarea personala. Ajuta la dezvoltarea unei atitudini pozitive si la privirea cu optimism a viitorului, indemnandu-va sa va lasati purtati de curent si nu sa va agatati de trecut.
In plan mental, citrinul mareste concentrarea si revitalizeaza mintea. Excelent pentru a invinge depresia, frica si fobiile. Favorizeaza calmul interior, deci aparitia intelepciunii. Ajuta la asimilarea informatiei, analiza situatiilor si depasirea lor intr-o directie pozitiva. Trezeste mintea superioara. Un pandantiv de citrin faciliteaza exprimarea gandurilor si sentimentelor.
In plan emotional, citrinul incita la veselie. Inlatura defectele, teama si sentimentelor la nivelul cel mai profund. Depaseste frica de responsabilitate si alunga mania. Ajuta la intelegerea sentimentelor inconstante si la obtinerea echilibrului emotional.
In plan fizic, citrinul confera energie si vigoare corpului.Util indeosebi persoanelor foarte sensibile la influentele mediului inconjurator sau ale celorlalti.
Stimuleaza digestia, splina si pancreasul, atenueaza infectiile renale si ale vezicii, calmeaza durerile oculare, imbunatateste circulatia sanguina, detoxifica sangele, activeaza timusul, echilibreaza tiroida, are un efect termic si intareste nervii. Favorizeaza eliminarea: trateaza constipatia si distruge celulita. Ca elixir, citrinul este benefic pentru tulburarile menstruale si simptomele menopauzei precum bufeurile, echilibreaza secretia hormonala si inlatura oboseala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu